Energieverbruik in Nederland

Energieverbruik in Nederland

Het energieverbuik in Nederland stijgt elk jaar. Hiermee samen hangt de uitstoot van schadelijke broeikasgassen. Veel mensen kiezen er daarom tegenwoordig voor om over te stappen naar een energieleverancier die duurzame, groene energie produceert. Tegenwoordig is dit vaak zelfs goedkoper dan vervuilende, 'grijze', energie.

In 1987 was het gemiddeld energieverbruik in de huishoudens 2.760 kWh, in 1996 al 3.255 kWh.

Bij een inkomen van € 1500,-- of minder per maand verbruikt men gemiddeld 2.165 kWh; mensen die € 7000,-- per maand verdienen verbruiken bijna 2 keer zo veel. Naarmate het inkomen hoger wordt, wordt er dus duidelijk meer energie verbruikt. Hoeveel uiteindelijk voor deze energie betaald wordt hangt sterk af van de energieleverancier, energie vergelijken kan al snel een paar honderd euro besparing opleveren.

Energie Vergelijken

Veel energie gaat in Nederlandse huishoudens op aan elektronische apparaten. Er komen tegenwoordig steeds meer apparaten op de markt die 24 uur per dag stroom verbruiken. Een doorsnee gezin verbruikt 245 kWh per jaar aan alle "stille stroomvreters" als draadloze telefoon, televisie, kruimeldief, magnetronklokje, ovenklokje, schotelantenne/satellietontvanger, decoder, inbraakbeveiliging, elektrische wekkers, kindernachtlampjes, sensorlampen, lampjes op witgoed, en de grootste boosdoener: standby audio/video apparatuur zoals de DVD of Blue-ray speler.

Energieverbruik Nederland en Broeikasgassen-uitstoot

De CO2-uitstoot was het hoogste in 1988 toen 65.000 ton de lucht in ging. In 1994 was de uitstoot het laagste: 12.500 ton. De laatste jaren gaat de uitstoot weer iets omhoog 17.000 ton. Dankzij de nieuwe en verbeterde rookgasontzwavelings-installaties blijft het niveau nog onder de 18.000 ton zoals is afgesproken als richtlijn voor het jaar 2000.

In de toekomst is het beleid gericht naar een meer duurzame energievoorziening. Veel mensen kiezen er voor over te stappen naar groene, duurzame energie. Door slim energieprijzen te vergelijken kan men kiezen voor de goedkoopste groene energie leverancier.
 

Energie Vergelijken

Controleer postcode

sluit postcode check

Voordat u dit abonnement kunt bestellen dienen we te controleren of het product op uw postcode beschikbaar is. Vul uw postcode en huisnummer in hieronder in en klik op check.